Wat het licht nooit heeft gezien

Want spookverhalen en spoken word is te mooi om te laten liggen

Het is tijd voor duisternis, 26 oktober, tijdens de Nacht van de Nacht. Laat je meenemen in een tour langs verborgen, duistere plekken vol nooit eerder vertelde verhalen. Ga daar waar je anders nooit komt, en hoor de duistere verhalen die je worden vertelt door onze lokale Spoken Word talenten.

We hebben vijf fascinerende locaties voor je uitgezocht, waar jij zeker weten nooit bent geweest. Jij gaat met een gids langs deze duistere plekken, waar je elke keer opgewacht wordt door een Spoken Word-artiest die jou het verborgen verhaal achter deze locatie op geheel eigen wijze vertelt.

De locaties verklappen we natuurlijk niet, het blijven verborgen schatten. De artiesten die het je gaan vertellen zijn:
Harmen Schilt
Marijke Huisman
Bram Bolten
Marrit Jellema
Jan-Willem Poelma

Wat Het Licht Nooit Heeft Gezien is een samenwerking tussen Leeuwarder Courant, Suksawat, Historisch Centrum Leeuwarden en Dichtersplatform Dichter Bij Leeuwarden en is ontstaan met het idee dat een spokentocht met spoken word artiesten te mooi was om te laten liggen. De opbrengsten van de tickets gaan naar de performances van de dichters.

Over de Nacht van de Nacht
De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties waarbij een groot aantal gemeentes, bedrijven en huishoudens hun verlichting doven, om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 15de keer gehouden op zaterdag 26 oktober 2019.