Woordkunst on the spot! Woordkunstenaars Harmen Schilt en Kuò doen op deze avond waar zij het beste in zijn: losse woorden tot zinnige zinnen ombouwen. En daarvoor gebruiken ze niet alleen hun eigen teksten, maar zoeken ze ook input van jou, want: zij nemen de kamer en jouw woorden over, en maken daar live lyrics van.

Over Kuò:

Rapper Kuò begon op zijn 13e met schrijven. Dit ging niet alleen over meisjes versieren en de beste zijn, maar ook over onzekerheid en verdriet. Vanaf de derde klas van het VMBO deed hij mee aan rapbattles in Nederland en België, van Groningen tot Gent. Het improvisatie-element bracht rap naar een andere dimensie.

In het verleden heeft hij opgetreden in voorprogramma’s zoals die van Typhoon, Rico & Sticks, De Jeugd van Tegenwoordig en Fresku, deed hij de openingsceremonie van LF2018, en ook in Leeuwarden zie je hem regelmatig optreden op festivals als Welcome to the Village en Psy-fi.

Over Harmen Schilt:

Harmen Schilt vertelt verhalen door middel van muziek en poëzie. Zijn rauwe stem in combinatie met zinnen die je twee keer laten nadenken over de betekenis, blijven je bij.

Harmen maakte een coming of age rockopera genaamd De Roos van Jericho, waarin hij veel elementen en invloeden van zijn eigen leven meenam. En het verhalen vertellen stopte daar niet: Hij maakte een show waarin hij op zoek ging naar wat Thuis nu eigenlijk echt is. Dit deed hij door bijzondere mensen in bijzondere situaties op te zoeken, en van hun verhaal een vertaling naar een levenslied te maken over “Thuis” voor deze mensen.