Jetze de Vries

Ik zoek naar woorden die werken: naar woorden die in hun context betekenis, weerstand en of ruimte geven.

Ik schrijf en perform zowel in het Nederlands als Frysk, schrijf gedichten, proza, lied en theaterteksten. Spoken word over voor mij betekenisvolle zaken die mij raken en ik creatief probeer in woorden te vormen en te performen. Ik heb een positieve en vitale insteek, maak muziek en was op mijn 21e finalist bij de Nationale kampioenschappen gitaarspelen in Paradiso. Vanaf 2009 zijn er van mij Fries en Nederlandstalige gedichten gepubliceerd. In 2010 en 2011 won ik een Literaire Rely Jorritsma aanmoedigingsprijs voor poëzie. Ik treed op bij poëzie en cultuurfestivals zoals bv. Dichter op de Deel, Explore the North en Welcome to the Village. Ik heb in 2012 een muziektheaterstuk 'de Fisk'gemaakt.

In beeld

In mijn woorden

Meisje en kind

Ik maak een schets uit de vrije pols
een Zuid Europees meisje met kind
die verdwijnen tussen klamme dekens

een bouwvallig dak – er moeten nog wat mensen bij
die liefst niet treurend staren – een kinderhand zoekt
moddervissen, de boomschors wiegt na

Hoe teken je een transitkamp? Wil er nog iemand het woord
in de rij naar de etensbakken

Kom je luisteren?