Poetic Resistance | 23 juni 2021 @ De Westerkerk

Vurig verzet in woord en geluid

Wat betekent het om je ergens tegen te verzetten?
Kan een demonstratie een gedicht zijn, een manifest een kunstobject?

WAT MEER INFO OVER DE GASTEN

MARTIN ROMBOUTS

1992

Schrijver, maker en performer. Hij publiceerde op ABCyourself, in Tirade en in de Oerol Dagkrant, en trad op op onder andere Lowlands, het Wintertuinfestival en in Perdu. Rombouts is lid van BOYBAND, de literaire boyband. In 2019 werd hij geselecteerd voor het Arts/Science Academy Honours Programme van de KNAW, voor jonge, getalenteerde kunstenaars en wetenschappers.

MAXIME GARCIA DIAZ

1993

In 2018 tourde ze door Nederland en Vlaanderen met de Po√ęziebus. In 2019 won ze het NK Poetry Slam en ging ze mee op de Parijs schrijfresidentie van deBuren. Haar werk is verschenen op De Internet Gids, De Optimist, Samplekanon, de online 'kamer' van Uitgeverij Chaos en EXPOSED. Ze schrijft over het internet, lichamen, poreuze grenzen, kakkerlakken, en verdrietige meisjes als verzetsstrijders.

DEAN BOWEN

1984

Dichter en performer. Hij publiceerde eerder op Samplekanon en Hard//Hoofd, in onder andere nY en Kunsttijdschrift Vlaanderen, en verwierf faam op vele binnenlandse en internationale podia om zijn buitengewoon bezielde voordracht. Als schrijver is hij vooral bezig de dynamiek van de samengestelde identiteit te onderzoeken en hoe deze zich verhoudt ten opzichte van zowel een politieke als een maatschappelijke positionering.

WILLIE DARKTROUSERS

1990

Kunstenaar en muzikant uit het Friese dorpje Donkerbroek. Hij maakt beeld en geluid waarin hij onderzoekt naar wat animisme in deze tijd kan betekenen. Voor Poetic Resistance ondersteunt Darktrousers de dichters in hun voordracht ondersteunt met duistere elektronica.

Hier vertellen ze je zelf alvast wat meer over het project

PROGRAMMA EN TIJDEN

20:00 UUR

20:30 UUR

21:30 UUR

22:30 UUR

INLOOP De Westerkerk

START TRY-OUT

START DBL PROGRAMMA

EINDE PROGRAMMA

er is maximaal plek voor 36 woordkunstenaars. Je moet dus je plek reserveren via de mail: niet vergeten!

Je gaat dit vergeten he?