WoW | Woorden op woensdag | Boekingen

De laatste sessie van het jaar duiken we nog even flink de diepte in. We hebben namelijk twee sprekers die jullie alles gaan vertellen over boekingen: hoe dat aan te pakken, welke afspraken, contracten, deals, en welke handigheden je hierbij kunt inzetten. Maar ook: hoe word je eigenlijk geboekt door een festival bijvoorbeeld, hoe gaat zo’n proces en hoe word je dus meer of vaker geboekt? 

 

We hebben hiervoor twee sprekers en een hele vette locatie: lees hieronder alles hierover! 

 

Opgeven kan door ons te mailen met in het onderwerp “Geef plek WoW”. 

DE SPREKERS

MARLEEN NAGTEGAAL

DIRK BOUKE VAN DER STAAL

Marleen Nagtegaal is artistiek leider en literatuurprogrammeur bij festival en productiehuis Explore the North. Ze werkt met schrijvers en andere makers aan projecten die zij willen verwezenlijken. Maar ze bedenkt zelf ook projecten waar ze schrijvers voor nodig heeft, die ze dan ook zelf daarvoor benadert. Haar werk is soms een vorm van matchmaking: bedenken welke makers samen zouden kunnen werken aan een project, chemie creëren.

 

Daarnaast boekt ze schrijvers voor lezingen of gesprekken tijdens het festival. Soms rechtstreeks via de schrijver zelf, soms via een agent en andere keren via de Schrijverscentrale. Fair pay is bij al deze dingen belangrijk! Maar: voor schrijvers zijn er geen CAO’s of minimum prijsafspraken wat betreft boekingen. En er is wat beloning betreft een groot verschil tussen gedebuteerde en niet gedebuteerde schrijvers. Er begint verandering in te komen, er worden bijvoorbeeld sinds kort voorzichtig minimum prijzen gehanteerd voor lezingen van schrijvers, al zijn die nog steeds niet overal hetzelfde.

 

Kortom, schrijven en geld: it’s complicated! Ze vertelt jullie graag wat ze weet.

Dirk Bouke van der Staal is vijf jaar boekingsagent geweest voor Terrordrang Bookings, een boekingskantoor gericht op Terror en (Uptempo) Hardcore.   Per jaar handelde hij 400-500 wereldwijde boekingen van aanvraag tot optreden af voor ca. 30 artiesten. Daarnaast was hij als rechterhand betrokken bij het organiseren van 10 evenementen per jaar op verschillende locaties in Nederland en het hosten van podia op evenementen als Ground Zero en Harmony of Hardcore (20-35 duizend bezoekers).

 

We gaan vanuit zijn ervaring bespreken wat een boekingskantoor voor jou als artiest doet, waarom en wanneer dit van toegevoegde waarde is, er wordt een contract doorgenomen en er worden tips gegeven met praktijkvoorbeelden. 

DE LOCATIE | FER KOFFIE

FERkoffie

Wirdumerdijk 30a, 

8911 CE Leeuwarden

Een speciale locatie, die we dankzij Marijke en de lieve mensen van Fer tot onze beschikking krijgen, met onder andere dat soort plafonds zoals hiernaast, en nog veel meer! En we gaan dansen en borrelen!

Contact

Info@dichterbijleeuwarden.nl
06 23 23 45 67

Dichter bij Leeuwarden wordt ondersteund door:

Gemeente Leeuwarden 
Explore the North 
Leeuwarden Unesco City of Literature 
Provincie Friesland

Word lid van DBL

Word onderdeel van onze community