Wij zijn niet je standaard organisatie

We zijn een community in de stad Leeuwarden van dichters, rappers, spoken word artiesten, verhalenvertellers en alles daartussenin, die groeit en groeit met ondersteuning en begeleiding, samen met de juiste makers en mogelijkmakers uit onze stad. 

 

Samen zorgen we voor kansen om woordkunstenaars en (mogelijk)makers te begeleiden in professionalisering en verbreding, en om woordkunst meer en meer een grote plek in de samenleving te geven.

de verzamelplek die niet meteen fysiek hoeft te zijn

Een netwerk, waar nieuwe samenwerkingen ontstaan, waar spannende dingen gebeuren, waar events in georganiseerd worden, waar samenkomsten geregeld worden, waar workshops gegeven worden, waar bundels uitgebracht worden. Waar mensen door middel van de taal verbinding met elkaar maken en voelen.

 

Dichter bij Leeuwarden vindt, faciliteert, verbindt en programmeert woordkunstenaars en streeft er daarbij continu naar te verbinden met andere disciplines en het makersklimaat te verbeteren.

Dit is wat wij tot nu toe gedaan hebben

Word onderdeel van de community

Ben je woordkunstenaar, of speel je met het idee om meer met woordkunst te doen? Sluit je bij ons aan! Iedereen is welkom. Samen kijken we naar de mogelijkheden om ook jou verder te ontwikkelen, of de vetste producties, mooiste optredens of samenwerkingen voor jou binnen te halen! 

Dichter bij Leeuwarden is opgericht en opgezet door:

Liselot Jaspers Focks (zakelijk leider)

Annemarie Lindeboom (artistiek leider)

 

DBL is vanaf medio 2023 onderdeel van Explore the North

Contact

Info@dichterbijleeuwarden.nl

Dichter bij Leeuwarden wordt ondersteund door:

Gemeente Leeuwarden 
Explore the North 
Leeuwarden Unesco City of Literature 
Provincie Friesland

Word lid van DBL

Word onderdeel van onze community