Podium Asteriks | Coolture (2021)

In november zijn in Zalen Schaaf in Leeuwarden vier woordkunstenaars (drie rappers en een spoken word artiest) het experiment aangegaan met een pianist: onder de kroonluchter van het een na oudste theater van Nederland ontstonden nieuwe nummers in een mix van klassiek en urban. Dit alles is vastgelegd op video en zal in december gelanceerd worden. Maar kan je niet wachten tot december? Dan kan je nu alvast de eerste vier video’s live op het grote scherm bekijken, tijdens Coolture van Podium Asteriks. 

Voordat je de video’s bekijkt, nemen we je eerst mee in een stukje woordkunst van de bovenste plank: improvisatie met twee van de vier rappers van de schaafsessies. Gooi je woord van de dag op ze en ze smeden er complete verhalen mee! 

 

Hierna vertellen Patrick en Kuo Weh je ook even hoe de Schaafsessies tot stand zijn gekomen, en in een korte Q&A kom jij alles te weten (en mag je alles vragen) over de samenwerking die ontstond in een paar uren in Zalen Schaaf en hoe ze te werk zijn gegaan!

Gerelateerde producties

Contact

Info@dichterbijleeuwarden.nl
06 23 23 45 67

Dichter bij Leeuwarden wordt ondersteund door:

Gemeente Leeuwarden 
Explore the North 
Leeuwarden Unesco City of Literature 
Provincie Friesland

Word lid van DBL

Word onderdeel van onze community