Gabrielle Terpstra

Gabrielle Terpstra (32) studeert dit jaar af aan de academie voor Popcultuur, waar zij onder andere heeft gewerkt aan haar poëziecollectief Pauper. Ze dicht zowel in het Fries als in het Nederlands en dicht vaak over de zelfkant van de maatschappij en is ook erg goed in ter plekke gedichten schrijven over wat ze ziet en hoort. Ze creëert graag een podium voor wat ongezien is en ze was in 2019 festivaldichter op het zingevingsfestival, deed mee aan verschillende slams en bracht onlangs als creative director, dichter en illustrator een bundel uit met Pauper Poëzie. Haar werk is krachtig, grappig en pijnlijk en neemt je mee in haar belevingswereld.

Gabr - gabrielle terpstra

Mijn projecten

Pauperbundel

Het collectief waar Gabrielle bij zit, Pauper Poëzie heeft met zijn los-vaste kern van mensen de eerste DIY Pauperbundel uitgebracht. De bundel bestaat uit 16 pagina’s vol pakkende poëzie en sprekende illustraties en is voor het grootste deel handgemaakt en zelf gedrukt met risoprint.

VPRO Brommer op Zee

Voor VPRO-programma Brommer op zee mocht Gabrielle twee gedichten schrijven bij het boek Al mijn moeders van Anita Terpstra. Haar gedichten gingen die avond over armoede en familiegeschiedenis.

Gabrielle Terpstra - 1

Podcast

Samen met Arjan Hut heeft Gabrielle een podcast waar ze veel praten over poezie, films en boeken. Er wordt in de podcast voorgedragen. Gabrielle produceert en monteert dit zelf.

Blijf op de hoogte van al het DBL nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en wordt maandelijks op de hoogte gebracht van alle producties en innovaties op het gebied van het gesproken woord.
Contact

Info@dichterbijleeuwarden.nl
06 23 23 45 67

Dichter bij Leeuwarden wordt ondersteund door:

Gemeente Leeuwarden 
Explore the North 
Leeuwarden Unesco City of Literature 
Provincie Friesland

Word lid van DBL

Word onderdeel van onze community