Cor Giesing

Cor Giesing, (1975, Leeuwarden) is bekend als (MC) CeeMajor van de Engelstalige hip-hopformatie The Proov. Hij treedt sinds 1995 op en heeft in Nederland inmiddels bijna alle zalen aangedaan als Paradiso, Melkweg en Hedon. Ook stond hij op festivals als Lowlands en North Sea Jazz. In 1998 verschijnt de eerste 12” van The Proov, ‘What I’m Not’, die o.a. gedraaid werd in gerenommeerde radioprogramma’s als Dutch Masters (Kees de Koning/Too Tall/DJ Knowhow, VPRO) en The Stretch Armstrong Show (hosted by Bobbito, NYC). The Proov stond in voorprogramma’s van onder andere Masta Ace, Tha Alkaholiks, Black Star, Organized Konfusion, Last Emperor en J-Live. Met onder meer Pete Philly, Brainpower, Skate the Great, Nicolay (Foreign Exchange, Phonte), Perquisite, J Rawls (Lone Catalysts), Couzin Steve, Arts The Beatdoctor en C-mon & Kypski heeft The Proov samengwerkt. Sinds 2005 is Cor werkzaam als coördinator/docent aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden en maakt hij sinds 2019 onderdeel uit van Dichter Bij Leeuwarden

Pers 01 - CeeMajor

Mijn projecten

Ode aan het landschap

In het kader van Ode aan het landschap ontmoeten dichters en lokale helden elkaar op een bijzondere plek in het Waddengebied. Elke ontmoeting mondt uit in een videoregistratie, een podcast en een gedicht: odes aan het Waddenlandschap. Deze ode gaat uit naar Franeker. 

Tresoar bezit goud. Schatten, verborgen in papier, in boeken, in beelden. Hier staat waar we vandaan komen en hoe we daar zijn gekomen. Hier staat wie en wat ons beeld op vandaag gevormd heeft. Dit is waar de toekomst vroeger is gestart. Hoe krijgen we deze schatten bij meer mensen? Hoe zorgen we dat deze schatten, ook in het heden, een vaste plek in onze gedachten krijgen?

 

Met deze vraag zijn videoplatform New Noardic Wave, Dichter Bij Leeuwarden en Tresoar in de zomer van 2019 gaan brainstormen. Want wat nou als we een woordkunstenaar over een bestaande expositie een stuk spoken word laten vertellen, en daar door een videomaker een passende video bij laten maken? 

 

Cor Giesing maakte samen met Erik Middendorp (videograaf) deze eerste editie. 

Ode aan het landschap

In het kader van Ode aan het landschap ontmoeten dichters en lokale helden elkaar op een bijzondere plek in het Waddengebied. Elke ontmoeting mondt uit in een videoregistratie, een podcast en een gedicht: odes aan het Waddenlandschap. Deze ode gaat uit naar Franeker. 

Blijf op de hoogte van al het DBL nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en wordt maandelijks op de hoogte gebracht van alle producties en innovaties op het gebied van het gesproken woord.
Contact

Info@dichterbijleeuwarden.nl
06 23 23 45 67

Dichter bij Leeuwarden wordt ondersteund door:

Gemeente Leeuwarden 
Explore the North 
Leeuwarden Unesco City of Literature 
Provincie Friesland

Word lid van DBL

Word onderdeel van onze community