Christa Niklewicz

Poëzie, zang of proza. Uit de vuist weg freewheelen of een voordracht van bestaand werk.. ..Ik geniet ervan om met taal te spelen, zowel In het Frysk, Engels of Nederlands. Of in combinaties daarvan. En door het spelen zit altijd iets persoonlijks in mijn werk. Dat kunnen dromen zijn of verlangens en ervaringen vanuit persoonlijke ontwikkeling. De eb en vloed van het leven golven in woorden door mijn zinnen. Meestal in balans, soms als een tsunamie.

biofotoDBL

Mijn projecten

Stoereloer | Miniatuurhuisjes

Voor het project Miniatuurhuis van Stoereloer, waaraan 500 Leeuwarders hebben meegedaan, zijn er prachtige woontorens gebouwd. Iedere kamer van de torens bestaat uit drie unieke kamerdelen: een kamerdeel per persoon. Nu is het tijd voor het verhalen achter de kamer. Wie woont er in deze kamer? Waar kijkt deze kamer op uit? Wat is het favoriete plekje in je kamer? 

 

We vroegen o.a. 4 woordkunstenaars om elk van 5 kamers een interpretatie te maken, zonder het verhaal te kennen.  Christa was een van deze woordkunstenaars. 

Stadskas Take Over | Explore the North

Vijf woordkunstenaars + een improvisatieband is gegarandeerd iets wat je nooit weer zult zien. Vrij letterlijk ook, want Momentum (de improvisatieband van deze avond) speelt nooit twee keer hetzelfde. Ze laten zich meevoeren op de woorden en zinnen van vijf woordkunstenaars, en daar had jij, on the spot, getuige van kunnen zijn. 

Poetry Slam 058

Regelmatig gaat Christa de strijd aan met andere woordkunstenaars in de Poetry Slam 058! 

Blijf op de hoogte van al het DBL nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en wordt maandelijks op de hoogte gebracht van alle producties en innovaties op het gebied van het gesproken woord.
Contact

Info@dichterbijleeuwarden.nl
06 23 23 45 67

Dichter bij Leeuwarden wordt ondersteund door:

Gemeente Leeuwarden 
Explore the North 
Leeuwarden Unesco City of Literature 
Provincie Friesland

Word lid van DBL

Word onderdeel van onze community