Rachèl van Dijkhorst

“Al van jongs af aan loop ik met mijn hoofd in de wolken. Nu uit zich dat in het schrijven van liedjes op de ukelele, en het schrijven van proza en poëzie. Mijn onlesbare nieuwsgierigheid is mijn grootste drijfveer als creatieveling. Daarnaast put ik uit mijn ervaring als voltijd identiteits- en zingevingszoeker (ook wel ‘piekeraar’). De soms tegenstrijdige behoefte aan individualiteit en verbondenheid is een thema dat vaak terugkomt. Door mijn werk wil ik inspireren, mensen herkenning en erkenning geven, en bewustwording creëren over belangrijke maatschappelijke thema’s, zoals diversiteit en inclusie.” Rachèl heeft zich tijdens haar studie Culturele en Maatschappelijke Vorming gericht op het inzetten van kunstzinnige en creatieve werkvormen, met de nadruk op muziek, dans en woordkunst. Dit deed ze vooral in combinatie met jongerenwerk. Hierna heeft ze een opleiding tot Consulent Seksuele Gezondheid afgerond. Na een verandering van koers heeft ze zich toegelegd op het schrijven over teamontwikkeling, stress en welzijn en neurodiversiteit. De komende tijd staat voor haar in het teken van veroveren van een mooie plek in de wereld van kunst en cultuur en het verder ontwikkelen van haar creatieve kant als woordkunstenaar.

_IMG6059 klein - Rachèl van Dijkhorst

Mijn projecten

You Are Known, Loved and Welcome

Beschrijving: Voor mijn afstudeerproject heb ik een dansvideo met bijbehorend artikel gemaakt over LHBT+ acceptatie in de kerk. Seksualiteit en gender kunnen nogal eens een heet hangijzer zijn in sommige geloofsgemeenschappen. Het doel van dit project is daarom om aandacht te vragen voor het belang van inclusie en het bieden van een veilig thuis voor iedereen. De video is te bekijken via https://www.youtube.com/watch?v=GlBgACO3QMg en het bijbehorende artikel is de vinden via https://ourhighness.nl/you-are-known-loved-and-welcome-lhbt-acceptatie-in-de-kerk/

Dit Ben Ik

Van jongs af aan zong ik veel, dat krijg je met een moeder die dirigent en zangdocent is, maar het spel veranderde toen ik mezelf kon begeleiden. Ongeveer vijf jaar geleden heb ik mezelf ukelele leren spelen en kon ik niet anders meer dan liedjes schrijven en muziek maken. Tijdens mijn opleiding Culturele en Maatschappelijk Vorming kreeg ik zelfs de ruimte op bij elke opdracht ook een liedje in te leveren. Zo heb ik me relatief vlug kunnen ontwikkelen tot muzikant en singer-songwriter. ‘Dit Ben Ik’ is mijn eerste officiële single en heeft een speciaal plekje in mijn hart. Het is mijn lijflied geworden. Een uitnodiging tot authenticiteit, voor mezelf en alle mensen die met het liedje in aanraking komen.

Rachèl van Dijkhorst - 2

Interactieve workshops

Ik heb inmiddels op verschillende plekken interactieve workshops gegeven, gerelateerd aan thema’s als seksualiteit en inclusie. Tijdens deze workshops richt ik me op bewustwording door een combinatie van informatie en creatieve interventies.

Blijf op de hoogte van al het DBL nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en wordt maandelijks op de hoogte gebracht van alle producties en innovaties op het gebied van het gesproken woord.
Contact

Info@dichterbijleeuwarden.nl
06 23 23 45 67

Dichter bij Leeuwarden wordt ondersteund door:

Gemeente Leeuwarden 
Explore the North 
Leeuwarden Unesco City of Literature 
Provincie Friesland

Word lid van DBL

Word onderdeel van onze community