Marijke Huisman 'Groetjesmarijke'

“Sommige mensen slapen ’s nachts, ik schrijf liever. De nacht geeft mij de rust en ruimte om mijn gedachtes los te laten en die op te schrijven. Thema’s zoals het leven, relaties, angsten en onzekerheden zoals ik die om mij heen beleef komen aan bod. Met als doel het publiek achter te laten met iets om over na te denken. Ik werk met het thema ‘de nacht’ en het sublieme.”

Marijke Huisman

Mijn projecten

IK BEN OOK IEMAND

Ronduit onstuimig. Dat is hoe je de jeugd van Marijke Huisman kan omschrijven. Vanaf haar derde levensjaar wordt zij uit huis geplaatst. De jaren die volgen zijn een grote wirwar van pleeggezinnen, terugplaatsing, meer pleeggezinnen en verhuizingen. Niet echt een gewenste basis om klaargestoomd te worden voor het volwassen leven. Inmiddels is Marijke 25 en vindt ze het tijd om terug te kijken. Niet alleen voor haarzelf, maar ook voor al die andere meisjes en jongens die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt. ‘’Ik ben ook iemand’’ is een poëtisch portret waarin Marijke haar roerige jeugd onderzoekt. In deze stilistIsche documentaire is ‘’de nacht’’ de rode draad en word je door middel van de vele woonlocaties van Marijke meegenomen in haar verhaal. Het verhaal van Marijke staat symbool voor dat van veel meer kinderen in Friesland en ver daarbuiten. Een eerlijk, en hoopvolle film waarin de zon onder gaat, maar ook weer opkomt. Cinematografisch in beeld gebracht en ondersteund door Marijke’s poëzie. Recht uit het hart.

In november zijn in Zalen Schaaf in Leeuwarden vier woordkunstenaars (drie rappers en een spoken word artiest) het experiment aangegaan met een pianist: onder de kroonluchter van het een na oudste theater van Nederland ontstonden in enkele uren nieuwe nummers in een mix van klassiek en urban. 

 

Met Wiebe Kaspers op de vleugel. 

Poetry Circle

Ik ben deelnemer geweest aan het traject van Poetry Circle Leeuwarden. Poetry Circle Nowhere biedt beginnende spoken word-artiesten en woordkunstenaars een talentontwikkelingstraject in 7 verschillende steden. Tijdens dit traject scherpen de deelnemers hun schrijfvaardigheden aan en krijgen ze de kans om verschillende podia te betreden, om zo eveneens hun performanceskills te ontwikkelen. Tevens ontmoet je andere artiesten en makers, waardoor je een beginnend netwerk op kan bouwen.  

 

Voor 2021 ben ik ook coördinator van de Poetry Circle in Leeuwarden. 

Blijf op de hoogte van al het DBL nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en wordt maandelijks op de hoogte gebracht van alle producties en innovaties op het gebied van het gesproken woord.
Contact

Info@dichterbijleeuwarden.nl
06 23 23 45 67

Dichter bij Leeuwarden wordt ondersteund door:

Gemeente Leeuwarden 
Explore the North 
Leeuwarden Unesco City of Literature 
Provincie Friesland

Word lid van DBL

Word onderdeel van onze community