Melvin van Eldik

Melvin van Eldik, muzikant van beroep is verder ook dichter, slammer, presentator en tekstschrijver (schrijft ook teksten in opdracht). Cd’s: o.a. ‘Cleaning Windows’ en ‘Held út de Meenthe’. Bundel: ‘Dryfsandforstinnen’. 

 

Hij organiseerde en presenteerde o.a. ‘Poëzie in de Bres’ (49 keer), ‘Poetry Slam Leeuwarden’ in de Prinsentuin (6x), ‘Dichter bij de Dood’ (2x), 9 keer ‘Poëzie in de Oldehove’ en ‘Poëzie in Slauerhofftuin’ (3x). Hij stond op poëziepodia van Venlo t/m Haarlem en van Leiden t/m Groningen. Ook trad hij op met poëtische theatervoorstellingen o.a. ‘Bauplatz Bonifacius’, ‘Indische Lente’, ‘Blauwe Kiepen’, ‘Ingelijst Weerzien’ en ‘Op zoek naar het Gouden Ei van de Tukkel’. Hij komt in mei 2023 met een nieuwe voorstelling. 

 

Melvin van Eldik heeft ook een eigen poëtische stadstour op de fiets door Leeuwarden: kleine optredentjes met gedichten, live muziek en historische informatie. Hij won de 1e prijs bij een vertaalwedstrijd uitgeschreven door St. Literaire Activiteiten Leeuwarden i.s.m. de Leeuwarder Courant, 2e prijs tekst reclameboodschappen Ondernemersdagen 2014, winnaar 1e prijs Poetry Slam Zeist, finalist NK Poetry Slam Utrecht 2007, winnaar diverse ronden landelijke Poetry Slams o.a. Festina Lente (Amsterdam) en Poetry Slam 058. In 2018 won hij de Leeuwarder Pommeranten Pries. Van Eldik heeft drie gedichten in de publieke ruimte staan te Leeuwarden: ‘Westeinder’ op de Skieding rand wijk Westeinde, ‘Onwemelbaar’ op het Zaailand/Wilhelminaplein en het gedicht ‘Thuis’ op de flat hoek Julianalaan/Aert van der Neerstraat.

'nRoll_MelvinVanEldik_HR-2 (2) - Melvin van Eldik

Mijn projecten

Zo is het maar gewoon (voorl.titel)

THEATERVOORSTELLING met poëzie, verhalen, muziek. Een lach, een traan, informatief, entertainment. Tijdsduur van een uurtje of 2x 45 minuten. Eerdere voorstellingen o.a. Bauplatz Bonifacius, Indische Lente. Voor mei 2023 nieuwe voorstelling gepland met voorlopige titel ‘Zo is het gewoon’. Voor kleinere selecte gezelschappen treed ik ook wel op met een kort programma.

Poëtische openingen

POËTISCHE OPENING van evenementen, nieuwe gebouwen, winkels, culturele centra enz. Ik schrijf speciaal een gedicht met het evenement waar het om draait als onderwerp. Soms met aanvullende tekst en eventueel zing ik een gepast lied. Op foto ‘opening’ van nieuwe Arrivatrein met burgemeester Buma.

FB_IMG_1655498125388 - Melvin van Eldik

​Leeuwarder Stadstour op de fiets

Een poëtische fietstocht langs plekken in Leeuwarden, waar ik een tekst/gedicht voor heb geschreven of voor evenementen, die op bepaalde locaties hebben plaatsgevonden. Ik geef er ook historische informatie bij plus live muziek. Bij mijn eigen gedichten – Zaailand en schelpenpad Westeinde – geef ik tekst en uitleg. De tour duurt 2 en een half uur.

Blijf op de hoogte van al het DBL nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en wordt maandelijks op de hoogte gebracht van alle producties en innovaties op het gebied van het gesproken woord.
Contact

Info@dichterbijleeuwarden.nl
06 52 54 56 07

Dichter bij Leeuwarden wordt ondersteund door:

Gemeente Leeuwarden 
Explore the North 
Leeuwarden Unesco City of Literature 
Provincie Friesland

Word lid van DBL

Word onderdeel van onze community