Fardau Nijboer

Ik schrijf over eenzame mensen, over hoe muziek zich door je slaapkamer kan verplaatsen, over de planten die ik namen geef en eigenlijk over nog veel meer. Ook over de dingen die wel buiten de muren van slaapkamers, huizen en flats gebeuren. Denk aan de koude landen. De straten van Frankrijk. Het prikkende zand van een Waddeneiland. Mijn verhalen of ideeën vind je terug in monologen, dialogen, korte verhalen, poëzie en lijstjes. Ik schrijf vaak korte teksten, wil mensen eventjes toelaten tot mijn gedachtewereld. Daarna mogen ze weer verder gaan met hun eigen leven, of dromen over het leven van een ander. Want dat is wat ik doe; dromen. Over anderen.

838aff02-b4e9-44f7-bbcd-9d08ac695e67 - Fardau Nijboer

Mijn projecten

Verder is het vrij groen

Verder is het vrij groen Tijdens de schrijfcursus van Explore The North en Meeuw Jonge Theatermakers, heb ik met twee jonge schrijvers een paar maanden poëzie geschreven. Het einddoel van die lessenreeks was om een eigen conceptbundel te creëren. Ik ben ontzettend trots op mijn conceptbundel. Er zitten gedichten in die zo persoonlijk zijn dat ik ze niet eens durf voor te dragen aan mijn ouders, zij kennen ook niet elk gedicht dat in de bundel staat. We hebben met z’n drieën, de drie schrijvers die meededen aan deze cursus, een aantal gedichten van elke bundel voorgedragen voor een klein publiek. De presentatie vond plaats in de Westerkerk in Leeuwarden, helaas heb ik geen foto’s van deze voordracht. Mijn conceptbundel heet waarschijnlijk Verder is het vrij groen.

Toen Rijst nog jong was

Twee keer heb ik meegedaan aan de schrijversbootcamp. Het heet wel een bootcamp, maar je zit gewoon op stoelen. Een aantal schrijvers die de schrijfcursussen van Explore The North volgen én op de Meeuw Jonge Theatermakers zitten, worden uitgenodigd om vier dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur onder begeleiding te schrijven. Je krijgt allerlei schrijfopdrachten rondom een thema. Deze teksten verbeter je en als ze klaar zijn komen ze allemaal in één google document en worden ze opgestuurd naar een regisseur. De regisseur gaat met professionele acteurs een voorstelling maken met een aantal van de teksten. De teksten die gebruikt worden voor de voorstelling kiezen zij zelf uit. De titel van de eerste bootcamp was Toen Rijst nog jong was. Op de foto die bij deze uitleg hoort, zie je een beeld van de voorstelling Toen Rijst nog jong was. Het thema waar wij de eerste bootcamp mee schreven was: Het Onmogelijke.

Fardau Nijboer - 2

Het Arrivacomplot

Dit is de titel van de tweede schrijversbootcamp waar ik aan heb meegedaan. Het thema waar we mee hebben geschreven was voor deze voorstelling: Wachten. Op de foto zie je een de poster van de voorstelling.

Blijf op de hoogte van al het DBL nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en wordt maandelijks op de hoogte gebracht van alle producties en innovaties op het gebied van het gesproken woord.
Contact

Info@dichterbijleeuwarden.nl
06 23 23 45 67

Dichter bij Leeuwarden wordt ondersteund door:

Gemeente Leeuwarden 
Explore the North 
Leeuwarden Unesco City of Literature 
Provincie Friesland

Word lid van DBL

Word onderdeel van onze community