Mees van Rijswijk 'Mees'

“Mees is schrijver, muzikant en zacht-activist. In hun teksten kiest hij zijn woorden zorgvuldig: alles wat meer dan vijf lettergrepen telt valt al af. Daardoor kan hij maatschappelijke thema’s op een subtiele, toegankelijke manier aansnijden. Met een korreltje zout voor onderweg neemt Mees je mee in hun wereld.”

03 - de baas van het journaal

Mijn projecten

Leen een Fries

Voor ‘Leen een Fries’ ben ik een van de leen-Friezen. In mijn stukken heb ik het soms ook over mijn ervaringen als transgender persoon. Vaak op een luchtige manier, zodat dat onderwerp toegankelijk en bespreekbaar wordt. Samen met nog negentien andere Friezen sta ik op de website van ‘Leen een Fries’ met portretten, mijn verhaal en een podcast die we hebben opgenomen. Daarin vertel ik onder andere over hoe mijn genderidentiteit terugkomt in mijn stukken.

Poetry Circle

Ik ben deelnemer geweest aan het traject van Poetry Circle Leeuwarden. Poetry Circle Nowhere biedt beginnende spoken word-artiesten en woordkunstenaars een talentontwikkelingstraject in 7 verschillende steden. Tijdens dit traject scherpen de deelnemers hun schrijfvaardigheden aan en krijgen ze de kans om verschillende podia te betreden, om zo eveneens hun performanceskills te ontwikkelen. Tevens ontmoet je andere artiesten en makers, waardoor je een beginnend netwerk op kan bouwen.  

 

Voor 2022 ben ik ook coördinator van de Poetry Circle in Leeuwarden. 

Cie Carabosse

Drie dagen lang werd de stad omgetoverd tot een magische plek vol vuur tijdens Cie Carabosse – Installation de Feu. Get lit, ook omdat je tijdens deze dagen op vijf magische plekken woordkunstenaars tegenkwam die jou intieme verhalen vertellen, of zelfs met jouw woorden ter plekke een improvisatiestuk maakten! Ik was een van deze woordkunstenaars, en stond op het Oldehoofsterkerkhof. 

Blijf op de hoogte van al het DBL nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en wordt maandelijks op de hoogte gebracht van alle producties en innovaties op het gebied van het gesproken woord.
Contact

Info@dichterbijleeuwarden.nl
06 23 23 45 67

Dichter bij Leeuwarden wordt ondersteund door:

Gemeente Leeuwarden 
Explore the North 
Leeuwarden Unesco City of Literature 
Provincie Friesland

Word lid van DBL

Word onderdeel van onze community