Hindirk Hannema

‘Zijne Merendeels Meesterlijke Majesteit’ Hindirk Hannema, ook wel afgekort tot Hindirk, heeft berekend dat je met humor, variabelen en legitieme redenen de hele wereld en alles niet van deze wereld kunt veroveren. Uit bescheidenheid zegt Hindirk nooit dat hij van adel is. Het archetypische gedicht over de leeuw schrijven wordt zijn levenswerk. Zijn missie is het geluk wat hij ervaart met het creëren van poëzie, te delen met het volk. Alles wat Hindirk zegt is gebaseerd op waargebeurde gedachten. Toepassing van zijn woorden kunnen leiden tot onbillijkheden van overwegende aard.

DBL Profielfoto - Hindirk Storm

Mijn projecten

"Mijn moeder is nog maagd"

“Mijn moeder is nog maagd” is de Nederlands- en Friestalige debuut dichtbundel van ‘Zijne Merendeels Meesterlijke Majesteit’ Hindirk Hannema, ook wel afgekort tot Hindirk. Deze bundel – in de vorm van een contract – gaat over macht, vrouwen en geld (maar vooral macht) en de ontworsteling van het kind aan de moederfiguur. Het is een werk vol pervasieve positiviteit, totale verwarring en onverwachte grootsheid. Het is een kroniek van zijn (over)leven als dichter waarin nooit duidelijk wordt wie wreder is: de wereld of de dichter. De dichter Arjan Hut schreef het voorwoord van dit contract. Hindirk was de beste slam dichter van Leeuwarden 2021 en was NK Poetry Slam finalist 2021. “Psychose inducerend.” – Hindirk Hannema “Uiteraard gun ik Hindirk heel veel lezers met dit opmerkelijke debuut. Maar misschien nog wel meer dan dat, gun ik heel veel lezers een beetje Hindirk.” – Joost van Kersbergen, woordkunstenaar “Wie de regels ‘Mijn moeder is nog maagd’ kan bedenken, is ongetwijfeld overvallen door de heilige geest van Het Woord. Lezers, laat u evenzo overvallen door deze eigenwijze poëzie.” – Ernst Bruinsma, directeur Leeuwarden UNESCO City of Literature

Winnaar Poetry Slam Leeuwarden 2021. Finalist NK Poetry Slam 2021

Nederland. Utrecht, 24-09-2021. Photo: Patrick Post.  NK Poetry Slam. Op de foto Hindirk Hannema.

Spoken word tijdens Culture hoofdstad 2018

Het was een grote eer om 13 oktober 2022 als dichterlijk lid van de delegatie van Dichter bij Leeuwarden (DBL) mijn verhaal te vertellen over wat DBL doet en voor mij heeft betekent en hoe deze organisatie kan bijdragen aan het pionieren van de creatieve en culturele ruimte op Aarde en verder. Aangesloten partners afkomstig uit Edinburgh (Schotland), Nottingham (Engeland), Ljubljana (Slovenië) en natuurlijk Leeuwarden (Fryslân) zelf, waren in dbieb Leeuwarden aanwezig voor Story Valley. Inspirerend om met mensen te praten uit de literaire wereld, overheid, onderwijs, talentenhubs, UNESCO Cities of Literature, stichtingen en liefdadigheid over hoe we taal toegankelijker, aantrekkelijker en (be)levender kunnen maken, en dan vooral voor jongere generaties. Hieronder kunt u mijn verhaal teruglezen in het Engels, waarvan de opname is gepubliceerd op mijn Facebook. Hello! I’m Hindirk Hannema. I guess. Sometimes there’s some confusion about that. I’m a poetrician, poelitician and authorocrat. In other words: a poet. In collaboration with Dichter bij Leeuwarden, I created the poem collection called: ‘My mother is still a virgin’. With it, I became better known in the city of Leeuwarden and the province of Frisia. In the future I also hope to reach the rest of Great Frisia, also known as the Netherlands and their capital, Great-Leeuwarden. Success is difficult. If it were easy, everybody would be successful. But it is through difficulties that we can reach the stars. Dichter bij Leeuwarden is a vehicle for this. A very big bus, with space wheels. And you can board this bus at any time. Even if, as an artist, you’re too late. Because the bus has magical departure times. So get ready, because this bus is going places, even space. And to further this goal, I have devised a plan, to publish my poem collection also in other languages, so the space people in the rest of the universe, outside of Great Frisia, can also be made aware of the fact that, my mother is still a virgin. And to satisfy your curiosity, bordering on fantasies, about space domination, I have brought some free copies with me, to show you what just one node from this network is capable of. With Dichter bij Leeuwarden as a partner, I believe we can leave behind a creative footprint on the world together, which ideally, can be seen, from space.

Blijf op de hoogte van al het DBL nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en wordt maandelijks op de hoogte gebracht van alle producties en innovaties op het gebied van het gesproken woord.
Contact

Info@dichterbijleeuwarden.nl
06 52 54 56 07

Dichter bij Leeuwarden wordt ondersteund door:

Gemeente Leeuwarden 
Explore the North 
Leeuwarden Unesco City of Literature 
Provincie Friesland

Word lid van DBL

Word onderdeel van onze community