Marrit Jellema

Marrit won in 2019 de Spoken Award in de categorie ‘Lyrics’. In juni 2021 kwam haar spoken word debuutalbum ‘superpersoonlijk’ uit en in september 2021 stond ze in de finale van het NK poetryslam. Marrit volgt sinds april 2021 het Urban Arts Talent Traject van het fonds voor Cultuurparticipatie om zichzelf als artiest verder te ontwikkelen. Ze geeft regelmatig workshops poëzie en spoken word en staat op podia door het hele land.

 

www.marritjellema.nl

Marrit Jellema

Mijn projecten

SUPERPERSOONLIJK

Dit album is heel speciaal voor mij. Ik neem jullie mee in mijn verhaal, mijn leven. Vanaf mijn geboortejaar 1993 tot 2021. Ik vertel over verslaafd zijn, een vergeten kind zijn, over de chaos in mijn hoofd, over mijn dromen, over mijn kijk op de maatschappij, over grootste liefde en over mooie herinneringen die ik heb.
 
Daarnaast heb ik twee teksten voor mijn mama geschreven, die ook op het album staan. ‘Wacht, spoel terug’ en ‘Hallo mama.’ Momenteel staat mijn leven in het teken van mijn mama en ik kon niet anders dan hierover schrijven en dit delen. Dit album draag ik op aan mijn ouders. De twee meest liefdevolle mensen die ik ken en die zo goed voor mij zijn geweest en altijd in mij hebben geloofd, zelfs toen dat een tijd lang echt niet makkelijk was.
 
Mijn ziel zit in dit album. Mijn leven. Ik hoop mensen te kunnen raken, meenemen, laten lachen en huilen, troost bieden. Ik hoop iets bij te dragen in jullie levens door mijn leven en ervaringen te delen. Ik hoop te laten zien dat je niet de enige bent.
Ik heb erg veel plezier en ook emotionele momenten gehad tijdens het schrijven van de teksten, het opnemen en het heerlijke creatieve proces met muzikant en producer ᴄʟᴏᴜᴅ ᴍɪɴᴅ die prachtige muziek bij mijn teksten heeft gemaakt en waardoor je nog meer in mijn verhaal terechtkomt.

FINALIST NK POETRY SLAM

En de tweede ronde ook gehaald! 

Workshops

Marrit geeft veel workshops aan middelbare scholieren, maar ook aan bijvoorbeeld de meiden van stichting Fier. 

Blijf op de hoogte van al het DBL nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en wordt maandelijks op de hoogte gebracht van alle producties en innovaties op het gebied van het gesproken woord.
Contact

Info@dichterbijleeuwarden.nl
06 23 23 45 67

Dichter bij Leeuwarden wordt ondersteund door:

Gemeente Leeuwarden 
Explore the North 
Leeuwarden Unesco City of Literature 
Provincie Friesland

Word lid van DBL

Word onderdeel van onze community