Kristie Wierda

Zolang ik me kan herinneren staat mijn leven in teken van schrijven. Dit kregen mijn docenten op de middelbare school maar al te snel door en in klas twee werd ik al doorverwezen naar de eerste Poetry Circle bijeenkomst die in Leeuwarden werd georganiseerd. Vier jaar lang was ik bijna elke donderdagavond in de neushoorn te vinden. Terwijl ik nu niet zo actief meer ben als toen, ben ik nooit gestopt met schrijven. Ik ben in 2020 door Dichter Bij Leeuwarden gevraagd om een aantal korte gedichten te schrijven voor de miniatuurhuisjes van Stoereloer en afgelopen mei heb ik voor het project schatzoekers een stuk geschreven over Tresoar. Momenteel ben ik veel te vinden in Zwolle, waar ik journalistiek studeer op Hogeschool Windesheim.
 
Voor dichter bij leeuwarden - Kristie Wierda

Mijn projecten

Miniatuurhuisjes Stoereloer

In 2020 werd ik door Dichter Bij Leeuwarden gevraagd om een aantal korte gedichten te schrijven. Hierbij kreeg ik foto’s van kleine miniatuurhuisjes en daarbij kwam mijn gedicht te staan.

Schatzoekers

Door Dichter Bij Leeuwarden werd ik gevraagd om een gedicht te schrijven voor Tresoar. Het thema van het gedicht was Tresoar zelf, ik heb hun ‘kern’ zo goed mogelijk in het stuk verwerkt. Samen met een videomaker hebben we een video gemaakt waarin ik het gedicht heb ingesproken.

goeie

Verloren Dialogen

Verloren dialogen is een gedicht dat ik in 2019 heb geschreven als vrije productie voor een schoolopdracht. Het idee is dat ik als schrijver tegen iemand anders spreek. Dit persoon heeft moeite met het vinden van hun kern en vindt dat de tijd veel te snel verstrijkt.

Blijf op de hoogte van al het DBL nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en wordt maandelijks op de hoogte gebracht van alle producties en innovaties op het gebied van het gesproken woord.
Contact

Info@dichterbijleeuwarden.nl
06 52 54 56 07

Dichter bij Leeuwarden wordt ondersteund door:

Gemeente Leeuwarden 
Explore the North 
Leeuwarden Unesco City of Literature 
Provincie Friesland

Word lid van DBL

Word onderdeel van onze community