Roos de Vries

Hallo! Ik ben Roos! Ik praat graag en denk teveel na… Wie ben jij? Ik ben bevoegd (drama-)docent en daarnaast schrijf ik gedichten, verhalen, speeches, scenes en theaterteksten. Ik noem mijn stijl altijd; eenvoudig en persoonlijk. Vond mezelf nooit een echte schrijver eigenlijk, maar schrijf al verhalen sinds ik mijn eerste letters leerde. Mijn eerste ‘boek’ staat in een klein notitieboekje van Mickey Mouse met potlood geschreven in hanenpoten. Ik denk vanuit beeld en theater. Als ik schrijf, wil ik dat jij mijn verhaal voor je kunt zien. Dat je iets herkent, wat je misschien raakt. Ik sta het liefst voor een groep als spreker of (workshop-)docent. Ik hou ervan om mensen te verbinden met woorden, met taal, of hun eigen verhaal terug te geven in de vorm van een gedicht of scene. Je kunt me ook inhuren voor een schrijf/theater-les. En wie ben jij? Ik ontmoet je graag!


Gedicht op de huid

Met een open hart

Stap ik uit de coulissen
Van de regisseursstoel
Uit mijn lokaal
Weg met het script
En alle rollen die ik speel
Ik zeg: Hier ben ik
Ik ben hier Heel Helemaal
Echt Dicht op je huid
Mijn zin.
Mijn verhaal.
Mijn gedicht.
Lees me
Als je wilt

 

Mijn projecten

Presenteren en spreken voor een hele school.

Schrijfproject ism Tryater. Aan de hand van interviews, een persoonlijk verhaal/gedicht geschreven. Uitmondend in een voordracht en expositie samen met foto’s in het Tryatergebouw.
 

Gedicht op raam Westerkerk

Aan de hand van de lessen en workshops tijdens Poetry Circle, stond mijn gedicht op het raam van de Westerkerk in Leeuwarden.

Roos Azijn Poetrycircle 058 - Rosaline de Vries

Blijf op de hoogte van al het DBL nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en wordt maandelijks op de hoogte gebracht van alle producties en innovaties op het gebied van het gesproken woord.
Contact

Info@dichterbijleeuwarden.nl
06 52 54 56 07

Dichter bij Leeuwarden wordt ondersteund door:

Gemeente Leeuwarden 
Explore the North 
Leeuwarden Unesco City of Literature 
Provincie Friesland

Word lid van DBL

Word onderdeel van onze community